Exposeren

Art Gallery Salon-West vertegenwoordigd gemiddeld 10 tot 12 kunstenaars. Kunstenaars die geïnteresseerd zijn om in de toekomst te exposeren kunnen een mail sturen aan info@salon-west.nl 

 

N.a.v. de website en de informatie in de mail bepaald de ballotage commissie of de kunstenaar in aanmerking komt voor een persoonlijk gesprek in de galerie waarbij het eigen werk getoond wordt. Er wordt ook gekeken of er een klik is met de kunstenaar en of de kunstenaar realistische verwachtingen heeft. Verkopen van kunst is een netwerk opbouwen, werk wisselen, soms zelf aanwezig zijn etc. 

 

Bij toelating tot de galerie kunnen er gemiddeld 10 tot 15 werken (in overleg) geëxposeerd worden. De galerie biedt:

  • Een prachtige galerie met (beelden)tuin aan een drukke weg in Amsterdam-West met grote etalage
  • Inrichting van de galerie
  • Vaste openingstijden op vrijdag, zaterdag en zondag van 12:00 tot 17:00 uur
  • Mogelijkheid om afspraken met klanten te hebben buiten de galerie tijden
  • De mogelijkheid om iets te organiseren in de galerie zoals workshops (zie beeldhouwen in de zomer), openingen, meet the artist, netwerkborrel etc. zonder extra kosten voor de ruimte. (Extra kosten voor drank o.i.d. zijn wel voor de kunstenaar)
  • Regelmatig nieuwe inrichting van de galerie
  • Eventueel deelname aan (internationale) Art Fairs 
  • Vaste expositie mogelijkheid in een professionele galerie in Amsterdam

 

Deze galerie werkt anders dan de meeste andere galeries en vraagt alleen een vaste prijs per maand om de kosten van de galerie te dekken. De mix van werken versterken elkaar waardoor iedereen zoveel mogelijk verkoopt. Het doel moet zijn het opbouwen van een netwerk en reputatie, hieruit volgt verkoop. Als het puur om alleen snel verkopen gaat raden wij niet aan om te reageren. Het deelname bedrag is 100 euro per maand ex btw. De deelnemende kunstenaar betalen GEEN commissie aan de galerie. De deelname is voor minimaal 6 maanden. Aangezien het om een (relatief) laag bedrag per maand gaat vragen wij kunstenaars zich te realiseren dat dit is voor deelname aan de galerie. Individuele pr, social media post, extra events, deelname aan art fairs etc vallen NIET onder deze kosten.

 

Op 30 mei 2021 hadden we een Corona-proof VIP uitje in de galerie. Dit soort initiatieven mogen altijd! Een actieve houding leidt tot verkoop. (-: Deze initiatieven komen uit de kunstenaars zelf, de galerie is de plek waar het kan maar niet de motor achter deze events. Hoe actief een kunstenaar is, is aan de kunstenaar. Alleen werk inbrengen mag ook. Het verkoop team doet zijn best om voor iedereen te verkopen. 

 

Op dit moment is de galerie vol. Waarschijnlijk is er weer (beperkt) plek vanaf augustus 2021. Aanmelden per mail kan altijd. Wellicht dat er in de toekomst mogelijkheden zijn.